av Hanna E Marcussen | mars 11, 2009  

Takk Giske for holdningen til politisk TV-reklame!

Trond Giske sier at han vil pålegge TV-kanaler å gi gratis plass til TV-reklame for alle politiske partier dersom det åpnes for slik reklame. Aller helst ser han at det ikke åpnes for dette:

For å bevare forbudet mot politisk TV-reklame endrer i stedet
regjeringen NRK-plakaten slik at også småpartier får redaksjonell
dekning i statskanalen. Ifølge Giske vil NRK legge til grunn at partier
som stiller lister i minst halvparten av fylkene skal få redaksjonell
dekning.

En slik løsning kan vi også leve med. Vi stiller lister i alle fylker så da burde vi kvalifisere med god margin til redaksjonell dekning :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Vi får se hvor mye redaksjonell dekning dere får da?
Jeg tror ikke det kommer til å slå så heldig ut.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

NRK med mer “snik” reklame. Javel, da begynner det vel å bli litt på kanten at vi skal betale lisens (eller hva det nå kalles). Om reklamen er gratis eller ikke spiller vel ingen rolle, men det tas vel ikke hensyn til det.. Vi må vel alle fortsatt finne oss i å betale for noe som mange ikke benytter.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Breiflabben: Det er selvfølgelig et godt spørsmål, men nå er vi i hvert fall sikret noe :)

Per: Vi snakker ikke om snikreklame, bare at NRK er pålagt å vise befolkningen at det finnes flere partier i Norge enn de som sitter på Stortinget.

Dersom det åpnes for politisk TV-reklame gjelder det kanalene som allerede er reklamekanaler. Det spiller en helt avgjørende rolle om reklamen er gratis eller ikke. Dersom den ikke er gratis, vil det bety at kun de største partiene vil kunne kjøpe reklameplass, og dermed kjøpe seg stemmer. Resten av oss blir usynlige som alternativer.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tåpelig parti!Stem Demokratene!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Komisk motstand fra Høyre og Frp. De hyler om “inngrep i redaksjonell frihet”. Lurer på om de ville sagt det samme om det var H og Frp som ble eklskludert fra valgsendingene…?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ser ut til at det hele i stor grad er Giskes forsøk på å unngå å åpne for politisk TV-reklame. kringkastingssjefen sier i dag at avgjørelsen om hvilke partier kanalen velger å dekke er en redaksjonell avgjørelse, og ikke kan pålegges politisk – og der har han i grunnen et veldig godt poeng.

Imidlertid kan man håpe på at denne debatten vil gjøre at valgredaksjonen i NRK mener det vil være på sin plass og også vie mindre partier litt oppmerksomhet. Kanskje vil det være en god idé å presse på for TV-reklame, siden Giske nå har sagt at han skal sørge for at det blir gratis reklametid til alle partier. Så gjenstår det å se om Giske står ved ordet sitt.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bare innom såvidt litt denne Lørdags morgenen med å si

- At en fikk bare mer og mer gradvis tilhørighet til MDG, når en av den en kanskje setter mest pris på av fredsforskerne Johan Galtung er på lista..

- Skulle hatt idealisme.. de som gir litt av sitt overskudd i næringslivet som f.eks. Trond Mohn i Bergen til å betalt, beskotiget slik reklame… da det er relativt kostbart?

I tillegg vil jeg si at det vært interessant å få vite hva slags politikk Miljøpartiet De Grønne har på andre områder enn Miljø og Fredsspørsmål..
Som innenfor Helsevesenet der det nå fremdeles er nedskjæringer, nedbemanning i psykiatrine for å ta ett eksempe… Snakker der ut fra mitt vedkommende ut fra et pasientståsted..

Ha en fin helg, Hanne i Oslo og Sondre i Bergen! :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00