av Hanna E Marcussen | august 15, 2009  

Et varmere samfunn nå!

I Dagsavisen kan vi lese nok en hjerteskjærende historie om en ung rusavhengig kvinne som ikke får den hjelpen hun sårt behøver. Hvorfor? Fordi vi i Norge fortsatt driver en moraliseringspolitikk overfor samfunnets svakeste i stedet for å gi dem hjelp. Rusavghengighet er et helseproblem ikke kriminalitet. At Michelle ikke får den hjelpen hun trenger er vanvittig i et så rikt samfunn som det norske. Kanskje burde flere politikere ta seg en tur ut av Stortingets korridorer og se hvordan det er å leve for rusavhengige og deres pårørende, slik at vi kan få et samfunn som tar vare på de svakeste i stedet for å skyve dem ut i mørket og behandle dem som pariakaste?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Dagsavisen er en tulle avis. Får mer støtte enn bønder. AP propaganda. Uansett så lider misbrukere. Heroin på respet er løsningen. Da får de et pusterom og slipper kriminaliteten rundt dette. Venstre har rett i den. Stem for all del ikke Venstre for det. De er på tur.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er uansett en viktig problemstilling, og jo flere som skriver om den jo bedre. Det har skjedd utrolig få fremskritt på denne fronten de siste 20-30 årene. Dessverre, for norske overdosestatistikker er ikke noe koselig syn :(

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dop problemet er underprioritert. Det er skikkelig alvorlig og jo mer komplekst samfunnet blir jo mer får vi av det. Så en engelsk dokumentar en gang hvor de fulgte ei jente som fikk heroinet sitt på apoteket i stedet for å stresse rundt på gata. Hun var en test kanin. Hun var kjempe glad for å slippe å henge på gata å pese etter stoffet. Hun bygget opp sin egen bedrift. Laget en webavis for narkomane med tips for et bedre liv. Hun reduserte sitt heroin inntak av seg selv fordi hun hadde noe større å jobbe for. Noe med mening. Hvis vi lar folk ta litt ansvar så kan mange klare seg. Ikke alle, men fler enn det vi har nå hvor alle skal inn i samme deprimerende system. “Du er fæl som tar heroin, statens ansatte og vi som vet mer enn deg om dette skal redde deg”. Vi er kommet inn i et uføre rett og slett. Jeg håper at neste generasjon vil se dette. Tar nok en 20 år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er også redd for at det fortsatt vil ta mange år.. Jeg snakket med en dame fra Venstre for endel måneder siden, hun var en av de få stortingspolitikerne jeg har møtt som har satt seg litt inn i problematikken (er ellers ikke enig med Venstre i alt, men her er de bedre enn de andre stortingspartiene). Da jeg spurte henne hvorfor det hadde skjedd så utrolig lite på denne fronten, sa hun at dessverre var ikke de det gjelder en sterk nok pressgruppe til å bli hørt noe særlig. Prioriteringen er med andre ord ikke å ta vare på de svakeste, men på dem som roper høyest..

Ikke nok med det, det er heller ingen på stortinget som har undersøkt effekten av slike forsøk som du beskriver, som har vært gjort i Europa. Jeg ble skikkelig sjokkert da jeg hørte at ingen på Stortinget har fått gjennomført en undersøkelse av alt som har vært prøvd ut i andre land og hva som har gitt positive resultater – både gjennom å hjelpe folk ut av avhengigheten, og gjennom å la folk få muligheten til et verdig liv selv om de er avhengige. Skulle tro at det var noe av det første man ville gjøre, men dessverre ser det ikke slik ut :(

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00