av Hanna E Marcussen | august 18, 2009  

La velgerne selv få bestemme!

Søndag kveld klaget vi inn Aftenposten, Dagbladet, VG Nett, TV2, Nettavisen, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen til Pressens Faglige utvalg, fordi vi mener de villeder velgerne ved å ikke ta med alle landsdekkende partier i valgomatene sine og heller ikke opplyser om at ikke alle er med.

Begrunnelsen de redaktørene som foreløpig har kommentert klagen gir på hvorfor de har valgt ut partier som de har gjort, er at partiene enten er representert på Stortinget i dag, eller at de har mulighet for å komme inn (som er begrunnelsen gitt for å inkludere Rødt).

Med andre ord, media har tatt deler av valget for deg. Hvilke småparti som har mulighet til å komme inn er det media som har bestemt. Så lenge media overser alle andre småpartier enn Rødt, vil Rødt være det eneste småpartiet som har mulighet for å komme inn – rett og slett på grunn av mediedekningen. En selvoppfyllende profeti jeg foreløpig ikke har hørt noen av redaktørene innrømme.

Jeg mener det bør være velgerne som får bestemme hvilke småpartier som er relevante, ikke media. Det er tross alt ditt valg, ikke redaktørenes. Håper klagen vår kan føre til at media blir flinkere til å opplyse om hvilke valgmuligheter du i realiteten har, det skylder de demokratiet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg er så enig, så enig. Reagerte selv på at blant annet Aftenpostens valgtest manglet miljøpartiet de grønne, og sendte mail til dem ang. det for en stund siden. Selv om jeg skjønner at det kan være vanskelig å bake inn alle partiene i testen, ser jeg ikke helt logikken i at Rødt er med i de fleste testene mens MDG holdes utenfor.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det rare er at redaktørene og journalistene ikke er villige til å innrømme at det er en logisk brist i å ta med Rødt og ikke oss.. Synes Sten Inge Jørgensen i Morgenbladet hadde en bra kommentar på dette – “Media har bestemt at Norge har mer behov for et revolusjonært parti enn et miljøparti. “

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I et demokrati SKAL alle partier ha like muligheter til å profilere seg selv. Vi trenger virkelig et grønt initiativ i dette landet og verden forøvrig. Nå har jeg ikke hatt muligheten til å sette meg inn i de grønnes partiprogram, men det skal jeg nå gjøre. Framtiden er avhengig av et grønt økologisk og biologisk mangfold. Det er på tide at vi får en filosofi som innebærer begrenset forbruk, opphøyet respekt for naturen og en fredelig sameksistens med våre omgivelser. Myndighetene er redde for ei grønn utvikling, det er eneste årsak til at det virkelig grønne initiativ skjermes for media.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00