av Hanna E Marcussen | august 26, 2009  

Support Democracy in Norway

Jeg hadde håpet at jeg skulle bruke denne valgkampen til å snakke om visjoner for et grønt Norge – et ansvarlig Norge, som bidrar til en økologisk og sosialt bærekraftig verdensutvikling. Jeg hadde trodd jeg skulle snakke om sykkelstier, om livskraftige lokalsamfunn, om ren mat og økologisk landbruk, om fornybar energi, om livskvalitet fremfor veksttvang, om bedre tid til hverandre og til hobbyer, om digitale rettigheter, om samfunnslønn, om høyhastighetstog, om byplanlegging, om ikkevold, om friskoler, om kretsløpsøkonomi, om forebyggende helse, om en human rusmiddelpolitikk, om ren luft, om dyrs rettigheter, om matsikkerhet, om global solidaritet, om en åpnere innvandringspolitikk, om sterkere lokaldemokrati, om fredsbygging, om en oljefri fremtid, om rettferdig handel, om avvikling av skatteparadis om bistand på mottakers premisser, om menneskerettigheter, om oljefondet som et grønt fremtidsfond, om sosial skattepolitikk, om reklamefrie offentlige rom, om et varmere samfunn med mer sosial kapital og mindre overforbruk – om alle sakene som har gjort at jeg har valgt å engasjere meg i Miljøpartiet De Grønne.

Dessverre må jeg bruke mesteparten av valgkampen på å snakke om at vi har et demokratisk problem i Norge – riksmedia, med NRK i spissen, har tatt en avgjørelse om at norske velgere ikke har behov for å få informasjon om at det finnes et ekte grønt parti i Norge, som er villige til å prioritere miljø og rettferdighet foran profitt i alle spørsmål, som vokser, og som de kan stemme på. Det finnes selvfølgelig noen få hederlig unntak, men de er dessverre altfor få.

Det er litt flaut å innrømme at det på et så viktig område som medias rolle i demokratiet står dårligere til i Norge enn i eksempelvis Storbritannia og Nederland, hvor alle partier over en viss størrelse får tildelt tid i tv- og radiokanaler til å presentere seg og sin politikk. Derfor har vi bedt om støtte fra grønne søsterpartier i Europa og resten av verden, støtte til å bedre demokratiet i Norge. Send en epost til Giske og be ham følge opp dommen fra Strasbourg ved å gi småpartiene en mulighet til å bli hørt!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00