av Hanna E Marcussen | september 1, 2009  

MDG best på fred

Norges Fredsråd har kåret oss (sammen med SV) til beste partier på fredspolitikk. Begrunnelsen er selvfølgelig at vi legger ikkevoldsprinsippet til grunn for all vår politikk :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Heisan Hanna!

Morsomt å treffe deg i virkeligheten i Litteraturhuset i dag! :) Synes du gjorde en imponerende jobb i debatten!

Hilsen Therese (som var med Dagfinn)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Therese!

Hyggelig å møte deg og! Takk for det, det var jo et veldig bra publikum å snakke til også da :)

Hanna

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei!

Synes også at MDG bør gripe fatt i det grunnleggende, selv om det sikkert ikke kaprer stemmer; det er for mange av oss på kloden! Flere forbrukere – mer forbruk. Helt åpenbart. Sier vi NEI til industriell produksjon av kjøtt, at forbrukerne må legge om til vegetabilsk matinntak, så blir vi ikke videre populære. Vi kan ikke la den enkelte forbruker styre dette; staten må inn med tvangstiltak. Folk flest – 98% – endrer ikke vaner frivillig. Dette er bare noe de sier til Synovate.

På kort sikt taper vi på å påpeke dette, på lang sikt får vi rett!

Rune

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Rune!

I grunnprinsippene våre står det:

Mennesket legger allerede beslag på store deler av jordens areal og naturressurser, noe som truer fred, velferd og selve eksistensen til mange medmennesker samt en rekke andre arter. Økologien – læren om samspillet i naturen – viser at vi blir mer sårbare jo flere mennesker vi er og jo større forbruk hver og en har. Teknologiske framskritt kan i noen grad veie opp for dette, men Miljøpartiet De Grønne legger føre var-prinsippet til grunn, og hevder at den eneste farbare veien er både å stabilisere folketallet, redusere forbruket og forbedre teknologien.

Prøver så godt jeg kan å få denne problematikken ut i media, men det er ikke alltid lett å nå gjennom med budskapet. Jeg tror ikke vi vil tape velgere på at vi sier dette høyt, jeg tror det finnes mange i Norge som har innsett at vi er nødt til å begynne å vise måtehold og som ønsker et parti som tar tak i problemet på en seriøs måte. Poenget er bare å nå ut til dem.

Hanna :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Hanne!

Da er jobben vedr. å velge gjort og det ble MDG, og en til på samme arbeidsplass gikk faktisk fra Frp til Miljøpartiet De Grønne..

I alt 3 stemmer ble det av i alt 46 arbeidstakere.. Det var dog noe iallefall.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Etienne!

Så koselig:) Jeg tror det er første gangen jeg hører om noen som har gått fra Frp til Miljøpartiet De Grønne, det er veldig oppløftende å høre!

Hanna :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei igjen, Hanne.

MPG er det første partiet som tar opp antall mennesker på Kloden, og det er bra! Men stabilisering holder ikke, vi må ned med antallet. Problemet er å vite hvordan…gjøres ikke dette på en kontrollert måte, er jeg redd vi får hungersnød/resistente bakterier eller virus/annen fandenskap til å gjøre jobben for oss. Å tro at vi er hevet over de økologisk/evolusjonsmessige mekanismer er hovmod ispedd religionenes påvirkning. 99,9% av alle levende arter er i løpet av 4 mrd dødd ut; mennesket blir selvfølgelig intet unntak. Men vi kan utsette det en stund. Vi kan da ha det litt hyggelig imens vi venter! Utsette det litt?

Glemt å sjekke partiets forhold til religioner; håper dette er basert på at div skrifter basert på stamme & nomadesamfunns oppfatninger av rett & galt er fullstendig irrelevante i dagens samfunn. Har den mening at et ateistisk standpunkt ville tjene oss! Selv om en god del “moderne” kristne deler noen av våre synspunkter.

Med ca 1 % av stemmene er det ingen god grunn til å være redd for å støte noen fra oss….

Ok, en gang i framtida blir jeg nok bli aktivert til å hevde synspunktene noe mer høylytt mer enn via en nettside!

Hilsen

Rune

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Som landsstyremedlem i MDG kjenner jeg og har jeg møtt mange kristne som er langt grønnere enn mange ateister jeg har støtt på.

Miljøpartiet De Grønne er selvsagt tilhengere av et sekulært samfunn, noe både ateister, kristne, muslimer og pastafarianere bør være!

Øyvind

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00