av Hanna E Marcussen | september 12, 2009  

Det er nå det gjelder – tenk stort, stem grønt!

Tror du på en grønn fremtid?

Tror du på et økologisk og sosialt bærekraftig samfunn?

Tror du på et samfunn som setter miljø, fred, rettferdighet, demokrati og omsorg for alt som lever foran kortsiktig økonomisk profitt?

Det gjør vi i Miljøpartiet De Grønne, og vi trenger din hjelp for å skape det samfunnet!

Denne valgkampen har vært preget av skremselspropaganda – flere partier har snakket mer om hvor ille det vil bli med et sterkt Frp enn om egen politikk. Det manes til taktisk stemmegivning.

Men:

En bedre fremtid skapes gjennom håp, ikke gjennom frykt!

Frp er ikke i ferd med å få rent flertall på Stortinget. Selv om Frp skulle få hele 30 % (noe de sannsynligvis ikke vil få) er det fortsatt 70 % igjen av Stortingets sammensetning. Verken H, V eller KrF støtter Frp på mange av de områdene folk frykter at Frp skal gjøre skade på.

Når det gjelder eksempelvis oljeboring, er det verdt å minne miljøvelgere på at den sittende rød”grønne” regjeringen har delt ut flere oljelisenser enn noen annen regjering. Samtlige partier på Stortinget, inkludert Venstre, har i denne perioden stemt for mer oljeutvinning i Nordsjøen og Norskehavet. Samtlige partier på Stortinget, også SV og V, stemte for videre kullutvinning på Svalbard. Frykten for Frp må ikke overskygge faktumet at ingen av dagens etablerte partiene tar opp de langsiktige utfordringene for miljø og ressurser med samme refleksjon som Miljøpartiet De Grønne gjør.

Vi trenger en grønn stemme på Stortinget. Vi trenger en stemme som tør å snakke om alternativer til olje og økonomisk vekst. Vi trenger en stemme til å minne de andre partiene på at det finnes mange ting i livet som er langt viktigere enn kortsiktig profitt – familie, venner, kjærlighet, fred, trygg mat, rent vann, frisk natur, tid til hverandre, omsorg, kulturopplevelser, naturopplevelser, fellesskap, kunnskap, idrett, lek, trygghet, menneskeverd, gleden ved å gi, gleden ved å bety noe for andre, muligheten til å delta, vissheten om at vi gir en bedre verden videre til neste generasjon.

Det nytter!

En stemme til Miljøpartiet De Grønne er ikke bare en stemme for å få oss inn på Stortinget, det er også en stemme for å bygge opp et sterkt grønt alternativ til alle kommende valg. Gjennom stemmestøtten, som alle partier får, investerer du økonomisk i det partiet du stemmer på. Stem derfor på det partiet du er mest enig med, det er det mest taktiske du kan gjøre. For Miljøpartiet De Grønne er stemmene vi får ved dette valget de aller viktigste.

Norge trenger et grønt parti, Norge trenger Miljøpartiet De Grønne!

Tenk stort – stem grønt!

Godt valg

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

MDG har fått mi stemme i år :) Håper mange av de 8 prosentene som vurderer å stemme på dere bestemmer seg for å tenke stort og stemme grønt! :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for det :)
Og det håper jeg også! :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ønsker deg og Sondre og alle andre et godt valg!

Håper Dere Grønne snart kan gjøre det tilsvarende bra som søsterpartiene har gjort rundt om i Europa..

Stå på!

:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tusen takk for det! :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vel, det hjalp ikke så mye:/ Ble skremt av FRP-tanken, og stemte på SV… Men når jeg ser hvor lite de har fått gjennom i turbososialistregjeringen Stoltenberg, angrer jeg meg egentlig.

Pragmatisk utopisme er nok ingen dårlig ide, framfor ultrapragmatisk “realisme” og kraftsosialisme, slik vi ser i dag. Sjelden har vel en seier (De rødgrønne) føltes så mye som et tap.

Men stå på, og husk at flertallet alltid tar feil ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du var nok ikke den eneste som ble skremt av tanket på Frp. Det aller tristeste var alle de velgerne som gikk fra SV og V til Ap. Underlig nok klarte Ap å overbevise mange velgere om at de tar miljø på alvor til tross for at en samlet miljøbevegelse har sagt tydelig fra om at de er en av verstingene..

Selv om jeg er glad for at vi klarte å tredoble stemmeantallet fra forrige stortingsvalg er jeg skuffet over valget som helhet. At Norge går mer og mer mot å bli et topartisystem er ingen heldig utvikling. Det var rett og slett oljepartiet som vant valget :( http://www.oljepartiet.no/

Uansett, jeg har ikke tenkt til å gi meg. Norge trenger grønne krefter mer enn noensinne ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tusen takk for at du stilte opp på NOAHs fakkeltog mot pels, og håper dere får mange nye medlemmer og masse støtte fremover! Dere er virkelig det eneste partiet som er verdt å stemme på for min del! <3 Takk!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for det, Thomas! Og takk for at jeg ble invitert, stiller gjerne opp igjen :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00